Blogi 5 vuotta!

Huomasin että blogini on ehtinyt 5 vuoden ikään.

Ihka ensimmäisessä kirjoituksessa pohdin tuleeko tästä(kin) jokin ohimenevä projekti. Ja nyt voin sanoa antaumuksella, että näin ei ole päässyt käymään.

Mikä on syynä? Ehkä se, etten ottanut tavoitteeksi kirjoittaa määräajoin postauksia. Se olisi tappanut ilon tekemisestä, tämä on huvia ja palvelee jonkinlaista terapeuttista tarkoitusta.

Toinen kompastuskivi, jota päättelin aloittaessani, oli vuorovaikutuksen ja ennenkaikkea palautteen puute. Tuumin, että jos ei ihmiset kommentoi blogiini, menetän mielenkiintoni sen tekemiseen. Puhutaan niin sanotusta ”seinille keskustelemisesta”. Kuitenkin tutkitusti ihmiset kommentoivat harvinaisen vähän ylipäätään mihinkään verkkokeskusteluun ja jos kommentoivat, on se yleensä häiriökäyttäytymistä ja henkisen pahanolon purkamista. Kävijäseuranta kuitenkin osoittaa, että blogiani käydään lukemassa enemmän kuin olin alunperin olettanut.

Ja jos totta puhutaan, oli yksi tämän blogin ensisijaisista tarkoituksista oppia tekemään verkkosivusto WordPressillä ja hankkia oma domain. Entä mistä moinen nettiosoite? Se tuli nimipalvelun näytettyä ”varattua” kaikille järkeville osoitteille jotka keksin, ja lopulta hermostuksissani taottua näppäimistöä.

Neljäs kohta oli oppia kirjoittamaan paremmin, ja siinä olen mielestäni onnistunut. Koulumaailma antoi siihen huonot eväät. Olen aina pitänyt lukemisesta ja kirjoista, joten näen myös kirjoittamisen loogisena jatkumona harrastuksiini.

Jos haluatte parantua kirjoittajina, suosittelen samalla lukemaan myös paljon, koska ne kaksi ovat jonkinlaisessa symbioosissa. Isojen aihekokonaisuuksien tiivistäminen lyhyeen tilaan vaatii asian ajattelua täysivaltaisesti ja ennen kaikkea kuulijan asemaan asettumista; asioita, joita on hyvä harjoittaa läpi elämän.

Aion jatkossakin jatkaa tutuksi havaitulla linjalla. Pitkiä, ajatuksella kirjoitettuja juttuja, hyöstettynä napakoilla kirja-arvosteluilla (painotettuna tietokirjallisuuteen). Blogini tarkoitus ei ole olla normittava – sen tarkoitus ei ole kertoa miten kuuluisi toimia tai ajatella – vaan herättää ajattelemaan asioita, joita pidetään itsestäänselvyyksinä tässä ihmeellisessä maailmassa, mukaanlukien minut itsenikin.

Kirjoitan julki tavoitteen seuraavalle viisivuosiskaudelle: pyrkiä kirjoittamaan asioista käyttäen maanläheisempää lähestymistapaa.

Kirjoitan seuraavan päivityksen blogista taas viiden vuoden kuluttua.

Kiitos kaikille, mikäli teitä siellä jossain on.

Leave a Comment

Filed under Sekalaiset