Blogi 5 vuotta!

Huomasin, että blogini on ehtinyt 5 vuoden ikään.

Ihka ensimmäisessä kirjoituksessa pohdin tuleeko tästä(kin) jokin ohimenevä projekti. Ja nyt voin sanoa antaumuksella, että näin ei ole päässyt käymään.

Mikä on syynä? Ehkä se, etten ottanut tavoitteeksi kirjoittaa määräajoin postauksia. Se olisi tappanut ilon tekemisestä – tämä on huvia ja palvelee jonkinlaista terapeuttista tarkoitusperää.

Toinen kompastuskivi  (jota päättelin aloittaessani) oli vuorovaikutuksen ja ennenkaikkea palautteen puute. Tuumin, että jos ei ihmiset kommentoi blogiini, niin menetän mielenkiintoni sen tekemiseen. Kirjoittaisin vain seinille.

Tutkitusti ihmiset kommentoivat harvinaisen vähän ylipäätään mihinkään verkkokeskusteluun, ja jos kommentoivat, on se yleensä häiriökäyttäytymistä tai henkisen pahanolon purkamista.

Kävijäseuranta kuitenkin osoittaa, että blogiani käydään lukemassa enemmän kuin olin alunperin olettanut. Se tuntuu ihan mukavalta.

Ja jos totta puhutaan, oli yksi tämän blogin ensisijaisista tarkoituksista oppia tekemään verkkosivusto WordPress-alustalla ja hankkia oma domain eli verkko-osoite.

Entä mistä blogin kryptinen nimi? Se tuli nimipalvelun näytettyä ”varattua” kaikille järkeville osoitteille jotka vain sain keksittyä, joten lopulta hermostuksissani taoin näppäimistöä jolloin syntyi tekstinpätkä qweg3.

Neljäs kohta oli oppia kirjoittamaan paremmin, ja siinä olen mielestäni onnistunut. Koulumaailma antoi siihen huonot eväät. Olen aina pitänyt lukemisesta ja kirjoista, joten näen myös kirjoittamisen loogisena jatkumona harrastuksiini.

Jos haluatte parantua kirjoittajina, suosittelen lukemaan samalla myös paljon, koska ne kaksi ovat jonkinlaisessa symbioosissa keskenään. Isojen aihekokonaisuuksien tiivistäminen lyhyeen tilaan vaatii asian ajattelua täysivaltaisesti ja ennen kaikkea kuulijan asemaan asettumista; asioita, joita on hyvä harjoittaa läpi elämän.

Aion jatkossakin jatkaa tutuksi havaitulla linjalla. Pitkiä, ajatuksella kirjoitettuja juttuja, hyöstettynä napakoilla kirja-arvosteluilla (painotettuna tietokirjallisuuteen). Blogini tarkoitus ei ole olla normittava – sen tarkoitus ei ole kertoa miten kuuluisi toimia tai ajatella – vaan herättää ajattelemaan asioita, joita pidetään itsestäänselvyyksinä tässä ihmeellisessä maailmassa, mukaanlukien minut itsenikin.

Kirjoitan julki tavoitteen seuraavalle viisivuosiskaudelle: pyrkiä kirjoittamaan asioista käyttäen maanläheisempää lähestymistapaa.

Kirjoitan seuraavan päivityksen blogista taas 5v kuluttua.

Kiitos kaikille, mikäli teitä siellä jossain on.

Leave a Comment

Filed under Sekalaiset