Numerosarja 13:37

Muistatteko enää sanaa ”peelo”? Sehän oli eräänlainen netissä käytettävä haukkumasana. Sellaista nuorison omaa slangia. Pidin sitä aina sanan leet suomenkielisenä vastineena, mutta niinkuin aina sanojen merkitys muuttuu ajan myötä. Esimeriksi lol ei todellakaan tarkoita ääneen nauramista, vaan jotain ihan muuta.

Leet taas voidaan kirjoittaa vaihtoehtoisessa muodossa 1337, niinkuin sana ”tissit” voidaan kirjoittaa 715517, tai autojen rekisterikilvistä voi muotoilla sellaisia muka-hauskoja nimiväännöksiä.

Kun tämä lukusarja oli jäänyt itselle mieleen, aloin nähdä sitä kaikkialla. ”Mitähän kello on?” ”Ai, 13:37”, ”Paljonko tämä painaa?” ”Ai, 1337 grammaa” ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Olen lukenut jostain, että ihmisten on kohtalalaisen yleistä huomata ja painaa mieleensä ”ykköset”, eli lukusarja 1111. Ykkösiä en itse huomaa juuri lainkaan, mutta jostain syystä tämän 1337:n kyllä. Oikeastaan ei sillä itse numerolla tai sanalla ole merkitystä, vaan sillä, että huomaat toistuvasti näkeväsi sen tietyissä yhteyksissä (synkronisiteetti).

Näen lähes päivittäin 1337:n, kun tarkistan ajan puhelimestani. Se on juuri se kellonaika iltapäivällä, kun aika tuntuu kulkevan kaikkein hitaimmin. Minulla on tapana tuijotella lounaan jälkeen kelloa, josko se kulkisi niin hieman nopeammin.

Kun ajattelen asiaa tarkemmin, tulee pelottavan paljon mieleen Jim Carreyn näyttelemä elokuva The Number 23 (2007). Puolustuksekseni voin sanoa, että en näytä olevani tapani kanssa yksin, sillä numerolle on perustettu oma sivu ja löytyypä sille Facebookistakin oma ryhmä.

Leave a Comment

Filed under Sekalaiset