Tuoksulyhty

Ostinpa itselleni tuoksulyhdyn (tai tuoksulampun), joka on käytön jälkeen vaikuttanut ihan kelpo kapistukselta.

Kaikki jotka ihmettelevät mikä tuoksulyhty on, niin yllä oleva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Yläosan kuppiin laitetaan vettä ja sekoitetaan muutama tippa eteeristä öljyä. Kun alle sytytetään tuli, lämmittää se yläpuolen vesiastiaa haihduttaen näin tuoksua ilmaan.

Aromaterapia

Aromaterapia voidaan helposti leimata huuhaa-jutuksi. Itse taas ajattelen asiaa niin, että olemme viiden aistimme orjia. Joten universaalilla tasolla kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä siis mikään täällä ole sattumanvaraista. Kaikelle täytyy olla syy ja seuraus.

Joten jos auringonvalo vaikuttaa silmiemme kautta aivoihimme ja sen säteily tuottaa ihollamme D-vitamiinia, niin miksemme pystyisi myös hajuaistimme kautta vaikuttamaan mielialaamme tai jopa terveyteemme?

Tutkimuksia aromiterapiasta on tehty erittäin vähän, ja tutkimustulokset ovat olleet sekä puolesta että vastaan. Siksi, niinkuin aina, suosittelen kuuntelemaan miten oma keho reagoi.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt (essential oils) ovat kasvirauhasten tuottamia haihtuvia, tuoksuvia öljyjä. Vaikka niitä nimitetään öljyiksi, niiden varsinainen koostumus ja tuntuma ei ole öljymäinen, vaan hyvin kevyt ja nopeasti haihtuva.

Toisin kuin suitsukkeet, eteeriset öljyt ovat 100% luonnontuotteita eivätkä sisällä mitään ylimääräistä:

Eteerinen öljy on aito, kun se on saatu yhdestä kasvilajista, siihen ei ole lisätty mitään kemiallisia jatkeita, eikä sitä ole standardoitu lisäämällä tai poistamalla aineosia.

Synteettisesti valmistetuilla öljyillä (eli hajusteilla) ei ole käyttöä aromaterapiassa.

Eteerisiä öljyjä suomessa myyvät ainakin:

Linkkejä

1 Comment

Filed under Sekalaiset

  • leila kirra

    eteerisiä Pro luonnonkosmetiikka öljyjä myy myös Aromatica oy Turku